Sziasztok,

Megint jól eltelt négy hét amióta sikerült írnom ide...iszonyat gyorsan repül az idő!! Elég sok mostanában a munka, múlt héttel központosítottam az eddig 3 helyen dolgozó készletes csapatomat, illetve el kellett volna indulnia az első körös automata rendelésünknek, de persze itt semmi nem sikerül elsőre...még mindig a beállításokkal bénázunk, mert jobb szó nincs rá. Ma sokadszorra nem sikerült eljönnie a tesztcsapatnak, csak egy Richa nevű lány van a csapattal, ővele azért jó dolgozni egyrészt mert nem annyira érti amit mond, viszont saját magát is össze tudja zavarni, másrészt meg olyan szaga van hogy mindig tudni lehet merre jár :-) Na mindegy, inkább próbálok a pozitív élményekre koncentrálni, azokból is rengeteg van :-)

Szóval volt egy tíznapos újabb fesztivál, a Ganpati, ez Ganésha az elefántisten ünnepe. Az emberek kisebb-nagyobb Ganésa szobrokat vesznek, feldíszítik és napokon keresztül - nem viccelek, 24 órában - szórakoztatják, énekelnek és táncolnak neki, aztán a végén kiviszik vízpartra és ott elsüllyesztik a vízbe. Ilyenkor óriási tömeg van mindenfelé, mi is kimentünk vasárnap két hete azt hiszem, délen a Chowpatty öbölben voltunk:

https://picasaweb.google.com/116104505973733950679/GanpatiFestival?authkey=Gv1sRgCJXWhbDB0MuqvQE#

Az egész város megőrül, mindenfelé az utakon viszik a nagy ganésa szobrokat, teljesen feltartják a forgalmat, megy a zene, tánc, vannak akik pódiumokat építenek és onnan 'bíztatják' a ganésa-vivő csoportokat :)

A parton kisebb feltűnést keltettünk, mondjuk pont összesen 6 fehérember volt :-) kicsit kilógtunk a tömegből, viszont így csomó embert meg lehetett ismerni, elég sok fotóra rákerültünk, volt egy csapat akikkel együtt kellett kántálnunk az 'isten nevét' - Mória...egy másik csapat virágokat dobált nekünk, a harmadik helyen meg kaptunk piros csíkot a homlokunkra....ezt valszeg Baktai Ádám tudná elmondani hogy mire jó, valamiféle áldás lehet, de nagyon vicces volt, mert az esővel kombinálva úgy néztünk ki mint akit fejbevertek baltával! :-) többször is :-) elképesztő hangulata volt a helynek. Az is érdekes, hogy többtízezer ember volt ott, és mégsem volt semmi agresszió, hangos szó vagy zavargás, mindenki mosolygott.

Múlt héten voltunk dumaszínházban, hát az is nagy móka volt....összesen 4 fellépő volt, két indiai, egy angol meg egy kanadai. A közönség 98%-a az helyi volt...érdekes volt megfigyelni hogy mennyire más ritmusban és más poénokon röhögnek mint mi fehérek :-) AZ egyik indiai előadó az félreértette a 'dumaszínház' lényegét és ő pofákat vágott meg vicces hangokat adott ki illetve egy-egy angolul elkezdett mondatot hindi nyelven fejezett be, ezen iszonyat jókat derült a helyi közönség...a másik indiai előadó egy fiatal srác volt aki arról énekelt mikor nem illik gázosítani....tényleg nagyon vicces...se.

Viszont az angol meg a kanadai srác előadásán szénné röhögtük magunkat. Egyrész mesélték, hogy úton a klubba jövet láttak egy srácot, akinek egy banán volt a fején :D:D ez még rendben is lett volna, mert ugye elmebetegek mindenhol vannak, de itt ez normális volt!! senki még csak rá se nézett!! :-) és ez annyira így van. Láttak egy embert feküdni a földön, kicsit groteszk pózban, így azt hitték esetleg halott, de rajtuk kívül senki meg sem állt, rá se nézett az emberre...ez is mindennapos. Aztán volt egy kis anekdóta arról hogy itt vajon hogy lehet elbukni egy vezetéstesztet?? Mert ha megnézzük hogy vezetnek az emberek, akkor európai szemmel soha nem mennének át a vizgzsgán, de mindenkine van jogsija :-) tehát akkor kit húznak el? :D ez a vezetős rész nagyon vicces volt, de sajnos ezt leírva lehetetlen visszadni, ment egy monológ arról is milyen instrukciókat adhat az oktató: pl nyomd a dudát, nyomd a dudát, nyomd a dudát, nyomd a dudát, nyomd a dudát, nyomd a dudát....lelépett egy öreg nő az útra....gyorsíts fel, minek akar itt átmenni a vén hülye....nyomd a dudát, nyomd a dudát, nyomd a dudát.....na ilyesmi...

Nagyon klassz este volt, régen nevettem már ennyit.

Valamelyik este áthívtam a társaságot hozzám és játszottunk a Wii konzollal amit vettem: bowling...itt a legnagyobb kihívás az volt hogy az emberek megértsék, nem kell közelebb menni a TVhez, mert a mozgásérzékelő veszi az adást....az egyik ausztrál lány majdnem szétverte izgalmában a TV képernyőt... :-) aztán játszottunk Tabut is, ez izgalmas volt mert volt itt egy argentin srác is, meg én is így kicsit hátrányosabb helyzetben voltunk a sok anyanyelvűvel szemben, de azért jó köröket nyomtunk.

Ilyesmikkel telnek a napok. Összeszedem magam és jelentkezem majd sűrűbben. Ti is írjatok hogy kivel mi a helyzet!!

Era

ui. a fotólinkeket frissítettem a blog jobb felső sarkában :-) 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása