Kerala

2011.09.23. 13:17

Sziasztok,

Időrendi sorrendben ez korábban történt, de a lényegen nem változtat :-)

Szeptember 1-4ig voltam Keralában négy napot. Ez lent van délen, tengerpart, sok zöld, tiszta levegő, óriási nyugalom....egy másik ország szinte :-) Mumbaiban élve könnyű elfelejteni hogy India egyáltalán nem olyan amit az ember itt lát. Ez egy külön világ. Egyébként Indiában ez a legnyugisabb / biztonságosabb külföldieknek, itt senkit nem ér attrocitás amiatt honnan jött, rengeteg a külföldi és mindenki hozzá van szokva, máshoy is öltöznek az emberek stb.

http://maps.google.hu/maps?q=Kochi,+Kerala,+India&hl=hu&ll=14.944785,76.376953&spn=19.276169,53.833008&sll=10.477009,75.805664&sspn=4.924778,9.272461&vpsrc=6&t=h&z=5

Szóval csütörtökön dél körül utaztunk le egy ausztrál lánnyal: Sophie meg egy ír sráccal: Niall. A reptérről a szálldoába menet a sofőrünk Niall-t próbálta megtanítani a helyi nyelvre, órási volt, mert a fickó nem tudott egyszerre vezetni és beszélni, ezért vagy lelassított amíg beszélt, vagy nem nézte az utat amíg magyarázott :D elég félelmetes élmény volt de jókat röhögtünk, ahogy beszélt abból úgy tűnt mindenre ugyanazt az egy szót ismételgeti :-)

Egy klassz partmenti kolóniális épületben volt a szállásunk :) de persze Indiában vagyunk, nem minden arany ami fénylik:

1. a szállodában 3 féle szoba volt: sima kertrenézős, medence melletti, meg emeleti erkélyes. Gondoltam befektetek egy medence melletti szobába, már láttam magam előtt ahogy egy koktéllak ücsörgök, a medencébe lógatom a lábam és olvasgatok...na a valóságban a medence kb 3x5méteres volt, így épphogy csak láblógára lett volna alkalmas, ha nem lett volna monszun, de így hónapok óta nem takarították és bizarr zöldes színe volt meg fura állaga, így úszkálásról szó sem lehetett :-) A tenger is tele volt valami úszónövénnyel így a vizes programokat halasztottuk.

A szobámat egyébként egy kis fekete gyíkkal meg hosszú fekete hernyókkal kellett megosztanom akiknek sokszáz piros lába volt és undorító narancssárga csíkot húztak maguk után...amúgy ha érdekelnének a bogarak akkor még nagy élmény is lett volna, de így csak szétparáztam a fejem hogy mikor lépek bele egybe vagy mászik rám éjszaka...na ennyit a természetről :-)

2. a második sokk akkor ért minket, mikor kiderült hogy nincs alkoholforgalmazási engedélye a szállodának.... :-) na ezen mindenki leakadt...mert itt ugye kicsit szegényes a program és általában van benne alkholizálós rész :-)

A szállodára még visszatérek majd, szóval elindultunk be a városba: Cochin érdekessége hogy itt halt meg Vasco de Gamma annak idején, aztán elvitték európába a maradványait. A város bombayhez képest tiszta és rendezett volt...azért ez csak helyi viszonylatban igaz :-) Gondoltunk iszunk valamit aztán vacsizunk egyet...na itt jött az újabb meglepetés...indiban vannak úgynevezett 'száraz-napok', amikor nem szolgálnak fel alkoholt...így kontrollálva az emberek mértéktelen fogyasztását :) Na mondanom sem kellett hogy megállt a tudomány és vagy negyed órát néztünk tanácstalanul körbe, hogy jó-jó, de akkor MIT FOGUNK CSINÁLNI?? :D:D:D Na ennyit erről. Aztán persze elmentünk, vacsiztunk meg beszélgettünk egy jót :-)

Pénteken elindultunk egy napos túrára, először elvittek minket egy elefánt-mentőhelyre, na ettől egészen mást vártam, nem volt annyira jó élmény. Szerencsétlen elefántokat lezavarták a folyópartra és kókuszhéjjal ledörzsölték őket...na most aki ért az állatokhoz mondja már el mikor látott elefántot így fürdeni a szabadban?? A lábukon óriási láncok voltak és az agyament idomárok botokkal ütötték őket meg ordítottak velük...szóval elég szomorú élmény volt, nem is maradtunk ott sokáig.

Innen továbbmentünk egy rövid hajókirándulásra, a helyet úgy hívják Backwaters...gyakorlatilag egy folyórendszer az egész, ez maga volt a nyugalom!! A képeket meg tudjátok nézni. Két ember 'evezett', rudakkal toltál előre a hajót. Nagyon szép időnk volt, de a túra közepén elkapott minket egy zuhé, igazi trópusi égszakadás, klassz volt a hajóból nézni :-) Elvittek minket egy helyre ahol megmutatták hogyan fonnak kötelet valami kókuszhántból, itt megtámadta a Sophiet egy varjú....kiette a kezéből a chipset :D:D Ebédre elmentünk valami embernek a házába, ahol banánlevélen tálalták a kaját...nem tudom mit ettünk, de egész jó volt és mindenki túlélte :-) A napot amúgy egy velünk tartó meleg pár civódása dobta még fel, egy brazil meg egy angol srác...nagyon vicces volt hallgatni ahogy osztják egymást :-)

A túra után én elmentem egy masszázsra, ennek az volt az érdekessége, hogy a masszázs felénél a felhőszakadás miatt elöntötte a víz a helyiséget, viszont a csaj nem zavartatta magát, befejezte a masszázst, csak én csodálkoztam hogy mitől van ótvar csatornaszag meg érdekes volt a végén bokáig érő vízbe toccsanni :D

Este összetalálkoztunk a többiekkel: Ian Clarke, Ian Suitor, Claire és Jane. Ők egy háromnapos hajótúrán voltak és onnan érkeztek. Elmentünk vacsizni (ezúttal már volt alkohol!! :p) viszont az egyik csajszi begyűjtött némi ételmérgezést így ő kiesett a következő napi programokból...monszun idején senki ne próbáljon halat enni indiában!!

Szombaton egész nap nézelődtünk a városban meg vásárolgattunk...vettem két fa-tehénfejet...nagyon kemény. Este elmentünk megint vacsorázni, mert az egyik srácnak szülinapja volt (Ian Suitor)....hát ez nagy móka volt.Vacsi után elindultunk bulizni, de sikerült találnunk egy meleg-partit...na jó csak kb 70%a volt a pároknak meleg....ehhez techno zenét adtak és vizezett bacardit. Az egyik pincérgyerek bedöntött egy pohár bacardit, megpróbálta kiköpni és azt meggyújtani, na ez annyira jól sikerült hogy a begyulladt alkoholtól lángra kapott a pincér és csúnyán megégette az egész fejét!! Ez tőlünk kb 3 méterre... Az est fénypontja az volt amikor a csapatból a hetero srácokat próbálták meg felszedni fiatal helyi fiúk :-):-) Ezen nagyon kiakadt az egyetlen tényleg meleg srác :D micsoda pech... :D

Itt vannak a fotók az útról. Ajánlom a helyet mindenkinek, nagyon szép és nyugis. Egyébként Keralában rengeteg nagyon klassz hely van, a tengerpartot is mindenki nagyon ajánlgatja úgyhogy majd egyszer elmegyek megnézem azt is.

Éljen Kerala!! :-)

https://picasaweb.google.com/116104505973733950679/Kerala2011Sep?authkey=Gv1sRgCLjGxLeCq5i2xgE#

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.03.03. 20:42:57

Szia Era!

Na ha legközelebb jössz Keralába, szólj. Mi egy kicsit délebbre vagyunk, Kovalamban. Itt élek a családommal. Szintén írok egy blogot, gyere ha érdekel indiapass.blog.hu

Képzeld, nekem a szülinapom is dry day volt :-) De azért sikerült néhány karton sört összevadászni.

A hallal és az összes ilyen ételmérgezéses dologgal kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy pont olyan helyre nem szabad beülni kajálni, ami biztonságosnak tűnik... tehát a turistákat célzó csillivilli éttermek. Monszunban az ilyen helyek forgalma nem túl nagy ellenben a helyi, egy barátunk által csak "kis büdinek" nevezett étkezdékben mindig friss az étel... főleg a hal. Elvégre halászfalvak szegélyezik az egész partot és a keralai konyha meghatározó részét képezi a tengeri herkentyű.

Remélem ha újra erre tévedsz, találkozunk!

Üdv,
Viki
süti beállítások módosítása