Az első két hét Indiában

2011.05.29. 06:26

Sziasztok,

Május 29. vasárnap van, lassan két hete vagyok kint. Furcsa is itt lenni meg nem is. Gyakorlatilag semmi nincs itt ami ismerős egy-két bolttól eltekintve a plázákban, de mégis hasonlóan telnek a napok.
A munkát érdekes lesz megszokni, néha körülnézek és várom hogy valaki felnevet, mert ami megy az egy vicc, de aztán rájövök hogy senki nem röhög....én nézek másik képregényt J majd biztos belerázódom.
Az emberek amúgy jófejek az irodában, mindenki segítőkész. A ritmus nagyon más mint otthon, lesz alkalmam lelassulni J Nagy a mozgás, jönnek-mennek az emberek. Komoly próbára van téve az arc- és névmemóriám: Bhavesh, Hrishikesh, Kishore, Vikrant, Snowfer, Vhibav, Kanaiya, Harjeet, Kapil és hasonló nevek vannak. A munkaidő itt reggel 9.30-10.30 között kezdődik, aztán estig bent van a csapat. Én reggel 8.15re szoktam beérni és kb 6ig vagyok, majd meglátjuk hogy működik-e ez a beosztás. A tervek szerint hetente legalább egyszer elmegyek majd vagy áruházba vagy raktárba látogatóba, habár elég messze vannak a boltok, így néha ez többnapos túra lesz. Most 11 bolt és 3 élelmiszer+non food raktár van (+1 ruházati). Viszonylag kisebb boltokkal, kb mint az érdi, a pólus, vagy a battai áruház. mindegyik már meglvő épületekben van, úgyhogy ne az otthoni dobozok könnyen felismerhető boltokat képzeljétek el, inkább mintha a skálában lenne az üzlet.
Csatolok pár képet: iroda, raktár stb
Pár nappal ezelőtt beborult az egyik raktár itt, eredetileg két hét múlva kellett volna leállniuk, így most elég komoly gondok vannak, rengeteg áru van ott amit jelenleg nem lehet elszállítani, az új raktárról meg fent vannak a képek, most mindenki ezen dolgozik ezerrel, érdekes ebbe belecsöppenni.
Az iroda egyébként Bandra negyedben van, ez az új üzleti negyede a városnak:
 
Na ennyit a melóról.
 
A városban az élet elég hektikus, írok pár dolgot Bombayről:
18-20 millió lakos, az átlag éves kereset 762 dollár, ami 144e forintnak felel meg, ezzel együtt a város benne van a top 50 legdrágább városban az egész világon. Azért lett átnevezve Mumbai-ra mert a Bombay nagyon angolos volt J
Jelenleg (reggel 9 órakor) 31fok és 75% páratartalom van....szóval a jelek szerint nem 50fok a hőmérséklet, de azért elég durva kint lenni. Ha bármikor érdekel az időjárás itt nézegethetitek: http://hu.allmetsat.com/metar-taf/azsia.php?icao=VABB
Az évben három nagyobb időjárási szezon van:
NYÁR:   május, június – ilyenkor az átlaghőmérséklet 27-35fok, 60% feletti páratartalommal (ezt kb 45-50nek lehet érezni, de ha kijöttök majd letesztelitek)
MONSZUN:        július – szeptember között, ilyenkor, csak 25-30fok van, viszont 2000mm eső esik.
TÉL:        októbertől áprilisig, ilyenkor kb 21-30 fok van és kicsit kevésbé párás az idő.
A közlekedés olyan mint egy jól kitalált akadályversenypálya, vagy egy folyó, minden üres négyzetcentiméternyi térbe beugrik egy kocsi, motor, riksa (rickshaw), bringás vagy tehersautó. Szinte minden kocsi meg van húzva vagy be van horpadva, elég sok a koccanás, vagy hogy valakibe beletolatnak, viszont irtó lassú a forgalom ezért komoly balesetek ritkán vannak.
Egymás tőszomszédságában meg lehet találni a családokat akik az utcán/járdán laknak meg a luxusházakat. Rengeteg austin martin, rolls royce, jaguár és egyéb luxuskocsi van itt J Olcsó itt a munkaerő, ezért szinte mindent két kézzel oldanak meg, kevés gépet látni. Sok helyen alkalmaznak nőket fizikai munkára mert az olcsóbb.
vannak kutyák is, pár fajtatiszta labrador meg dobberman felbukkan, de a többség az kóborkutya. Minden hotelben alkalmaznak őrzőkutyákat, akik beszagolnak a kocsikba hogy nincs-e valami robbanószer vagy ilyesmi J mondjuk szerencsétlenek szemmel láthatóan inkább a meleggel küzdenek, meg én nem tudom hogy ilyen szagorkánban mit érezhetnek J
Csatolok pár képet ami a városban csíptem el, ezeket az albumokat folyamatosan frissítem, így ha valami ismétlés akkor bocs. Sokszor csak ablakon keresztül tudok fotózni így sajna pár kép elmosódott:
Dél-Mumbai egyébként sokkal szebb, ott rengeteg nyoma van régebbi épületeknek amiket még nem evett meg a pára. Ezekről is találtok fotókat, bár ide még vissza kell menni megnézni rendesen. A gateway of india meg a taj hotel nagyon szépek.
Vannak itt egyébként plázák is tömegével, még annyi azért nincs mint otthon, de a nagy márkák itt is megtalálhatóak, Benetton, Zara, Esprit, Marks and Spencer, Puma, Adidas, Nike, Ed Hardy J, Boss, minden amit akar az ember. Egyre növekszik az a populáció aki már itt vásárol.
 
Már küldtem róla fotót korábban, most itt lakom:
Klassz a hotel, de a semmi közepén van, így nem annyira lehet kimozdulni. Voltam már lakásnezőben, kb 14 helyet láttam, pár az horror, bár szerintem tanmese jelleggel mutatták inkább meg, hogy utána értékeljem a normálisabbakat. Van egy lakás amit most elkezdtek intézni, remélem összejön és akkor küldök róla fotót, jövő hétre ígérték hogy visszaszólnak.
Tegnap végre napoztam egy kicsit J lassan elkezdődik a monszun úgyhogy ki kell használni az időt amíg nem szakad az eső állandóan. Mára is hasonló a program J
 
Csináltam egy naptárat, amit remélhetőleg tudtok használni, majd küldök külön email meghívót is, ide lehet beírni ki mikor akar jönni, vagy szótok, amiket tudok már beírtam, remélem működik, én látom de nem tudom ti tudjátok-e használni, szóval jelezzétek ha gáz van.
 
Írjatok hogy otthon mik a hírek!
Szép napot.
Era

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása